Waarom is de zalm momenteel zo prijzig?

U heeft de laatste tijd vast wel gemerkt dat de prijs van zalm bij zowel de visspecialist als bij de supermarkten fors is gestegen.
Dit heeft een duidelijke reden en het zal de komende periode zo niet jaren alleen maar duurder worden.

De stijging is het gevolg van een wildgroei aan algen voor de kust van Chili, het grootste zalm producerend land ter wereld, waardoor er massaal vissen sterven.
De Scandinavische zakenbank Nordea Markets schat dat er al meer dan 20 miljoen zalmen zijn gestorven door de massale algengroei.
Dat is ruim 80.000 ton aan vis die in de tweede helft van dit jaar zou worden verwerkt. Nu er komende tijd minder vis in Chili wordt geproduceerd, zullen overige landen meer zalm uit Noorwegen importeren. De productie vanuit Noorwegen was de laatste jaren juist fors afgenomen.
Door de schaarste verwacht Nordea Markets een wereldwijde prijsstijging. Na een prijsstijging in Chili zal ook de prijzen in de VS, Brazilië en Europa hoger worden.

Lekker en gezond! 

Zalm is een vis waar veel mensen enorm van kunnen genieten. Bovendien zit de vis met een zacht typische smaak vol omega 3 vetzuren. Goede vetten dus en de norm is nog steeds dat 2x per week vette vis eten, goed is in een gevarieerd en gezond voedingspatroon. Van alle vissoorten die we kunnen kopen, is de zalm een van de populairste.