Een smaakvolle combinatie van romige kerriesaus, sappige gamba's en verse spinazie maken deze tagliatelle een heerlijk gerecht dat zeker in de smaak zal vallen.
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiding:
Breng een grote pan met water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet de gekookte pasta af en zet deze even apart.
Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, sjalot en rode ui toe en bak deze glazig.
Voeg de gepelde gamba's toe aan de pan en bak ze ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, tot ze mooi roze zijn. Haal de gamba's uit de pan en zet ze even apart.
In dezelfde pan voeg je de spinazie toe. Bak deze kort tot de spinazie geslonken is.
Voeg de cherrytomaatjes toe aan de pan en bak deze een paar minuten mee, zodat ze iets zachter worden.
Voeg de kookroom toe aan de pan en roer goed door. Breng de saus op smaak met kerriepoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, nootmuskaat, zout, peper en optioneel sambal naar smaak. Laat de saus enkele minuten sudderen op laag vuur.
Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan met de saus en meng alles goed door elkaar, zodat de pasta bedekt is met de romige kerriesaus.
Voeg de gebakken gamba's weer toe aan de pan en meng ze voorzichtig door de pasta.
Laat het gerecht nog enkele minuten op laag vuur staan, zodat de smaken goed kunnen mengen en de gamba's weer warm worden.
Serveer de tagliatelle met gamba's en spinazie in romige kerriesaus direct. Garneer eventueel met wat verse peterselie voor extra smaak en kleur.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Breng een grote pan met water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet de gekookte pasta af en zet deze even apart.
Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, sjalot en rode ui toe en bak deze glazig.
Voeg de gepelde gamba's toe aan de pan en bak ze ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, tot ze mooi roze zijn. Haal de gamba's uit de pan en zet ze even apart.
In dezelfde pan voeg je de spinazie toe. Bak deze kort tot de spinazie geslonken is.
Voeg de cherrytomaatjes toe aan de pan en bak deze een paar minuten mee, zodat ze iets zachter worden.
Voeg de kookroom toe aan de pan en roer goed door. Breng de saus op smaak met kerriepoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, nootmuskaat, zout, peper en optioneel sambal naar smaak. Laat de saus enkele minuten sudderen op laag vuur.
Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan met de saus en meng alles goed door elkaar, zodat de pasta bedekt is met de romige kerriesaus.
Voeg de gebakken gamba's weer toe aan de pan en meng ze voorzichtig door de pasta.
Laat het gerecht nog enkele minuten op laag vuur staan, zodat de smaken goed kunnen mengen en de gamba's weer warm worden.
Serveer de tagliatelle met gamba's en spinazie in romige kerriesaus direct. Garneer eventueel met wat verse peterselie voor extra smaak en kleur.