Deze zelfgemaakte dressing, met zijn verse tomaatjes, sjalotjes, basilicum, limoenschil en -sap, honing en zwarte peper, is de perfecte aanvulling op verse oesters. De zoete en hartige smaken in combinatie met de citrusachtige hint van limoen zullen een mooie balans creëren en de zilte smaak van de oesters aanvullen.
Ingrediënten:
Bereiding:
Snijd de kleine tomaatjes in zeer kleine stukjes en doe ze in een kom.
Snijd de sjalotjes superfijn en voeg ze toe aan de kom.
Hak de basilicum fijn en voeg het samen met de sjalotjes en tomaatjes toe aan de kom.
Rasp de schil van de biologische limoen en voeg de zest toe aan de kom.
Pers het sap uit de limoen en voeg het toe aan de kom.
Voeg de honing toe aan de kom en breng op smaak met verse zwarte peper.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar totdat ze goed zijn gecombineerd.
Proef de dressing en voeg indien nodig meer limoensap, honing of zwarte peper toe naar smaak.
De oesterdressing is nu klaar voor gebruik. deze kan je met een gerust hart een dag van te voren maken.
Open de verse oesters met een oestermes en haal ze los van de schelp. plaats ze op vers ijs of een bedje van grof zeezout om ze recht te houden.
Serveer de dressing over verse oesters en geniet van de heerlijke combinatie van smaken.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de kleine tomaatjes in zeer kleine stukjes en doe ze in een kom.
Snijd de sjalotjes superfijn en voeg ze toe aan de kom.
Hak de basilicum fijn en voeg het samen met de sjalotjes en tomaatjes toe aan de kom.
Rasp de schil van de biologische limoen en voeg de zest toe aan de kom.
Pers het sap uit de limoen en voeg het toe aan de kom.
Voeg de honing toe aan de kom en breng op smaak met verse zwarte peper.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar totdat ze goed zijn gecombineerd.
Proef de dressing en voeg indien nodig meer limoensap, honing of zwarte peper toe naar smaak.
De oesterdressing is nu klaar voor gebruik. deze kan je met een gerust hart een dag van te voren maken.
Open de verse oesters met een oestermes en haal ze los van de schelp. plaats ze op vers ijs of een bedje van grof zeezout om ze recht te houden.
Serveer de dressing over verse oesters en geniet van de heerlijke combinatie van smaken.