Een smaakvolle combinatie van zeevruchten en hartige chorizo - deze coquilles met chorizo zijn een ware traktatie voor de smaakpapillen!
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo toe en bak deze gedurende 3-4 minuten, of totdat de chorizo knapperig wordt en zijn vet begint vrij te geven.
Voeg de knoflook, rode paprika en ui toe aan de pan. Bak het geheel gedurende 5 minuten, of totdat de groenten zacht zijn geworden.
Schuif de chorizo, groenten aan de kant en leg de coquilles direct in de pan. Bak de coquilles gedurende 1-2 minuten aan elke kant, of totdat ze gaar zijn. Ze moeten een mooie goudbruine kleur hebben en veerkrachtig zijn bij aanraking.
Voeg de verse peterselie en het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper naar wens. Roer voorzichtig door zodat alle smaken goed vermengd worden.
Serveer de coquilles en chorizo op warme borden. Je kunt ze bijvoorbeeld serveren als voorgerecht of als onderdeel van een hoofdgerecht met bijgerechten naar keuze.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo toe en bak deze gedurende 3-4 minuten, of totdat de chorizo knapperig wordt en zijn vet begint vrij te geven.
Voeg de knoflook, rode paprika en ui toe aan de pan. Bak het geheel gedurende 5 minuten, of totdat de groenten zacht zijn geworden.
Schuif de chorizo, groenten aan de kant en leg de coquilles direct in de pan. Bak de coquilles gedurende 1-2 minuten aan elke kant, of totdat ze gaar zijn. Ze moeten een mooie goudbruine kleur hebben en veerkrachtig zijn bij aanraking.
Voeg de verse peterselie en het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper naar wens. Roer voorzichtig door zodat alle smaken goed vermengd worden.
Serveer de coquilles en chorizo op warme borden. Je kunt ze bijvoorbeeld serveren als voorgerecht of als onderdeel van een hoofdgerecht met bijgerechten naar keuze.