Bel direct:
071 542 0410

Vis van het hof Logo
  • Home
  • Informatie
    • Visweetjes
    • Bereidingstijden
    • haringparty
  • Recepten
  • Nieuws
  • Webshop
    • Vis en hapjesschalen
    • Relatiegeschenken
    • Maaltijd specialiteiten
    • Voorgerechten
    • Specialiteiten en snacks
    • Specialiteiten en snacks
    • Gerookte vis
    • Verse Vis
    • Schaal en Schelpdieren
  • Folder
  • Contact
Login Registreer


Lost password?


Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

0 0

Geen producten in de winkelwagen.

Keer terug naar winkel
Winkelmand (0)
Subtotaal: € 0.00

Bekijk winkelwagenAfrekenen

Vis van het hof Logo
Vis van het hof Logo
  • Home
  • Blog / Nieuws
  • Informatie
    • Bereidingstijden
    • haringparty
  • Contact
  • Recepten
  • Webshop
    • Vis en hapjesschalen
    • Maaltijd specialiteiten
    • Verse Vis
  • Overzicht
    • Mijn account
    • Winkelmand
    • Afrekenen

Bel direct:
071 542 0410

Facebook Instagram
0 0
0 Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Keer terug naar winkel
Winkelmand (0)
Subtotaal: € 0.00

Bekijk winkelwagenAfrekenen

Terugkeren naar de vorige pagina
Home Recipe

Champagne oesters

CategorieHoofdgerechtMoeilijkheidsgraadGevorderd

Ervaar de ultieme weelde met deze oesters met champagnemousse en kaviaar, waarbij de delicate smaak van verse oesters perfect samengaat met de romige textuur van de champagnemousse en de luxueuze toevoeging van kaviaar. Een sensationele culinaire verwennerij voor speciale gelegenheden.

 


Ingrediënten:

 1 dozijn oesters fines de claires
 1 kopje champagne
 ¼ kopje water
 ½ kopje suiker
 2 kopjes slagroom
 4 blaadjes gelatine
 1 potje kaviaar(evt. imitatie)
 1 bakje verse dille

Bereiding:


Voor de champagnemousse
1

Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de blaadjes volledig zacht worden.

2

Verhit het water en de suiker in een steelpan op laag vuur. Roer totdat de suiker volledig is opgelost. Haal de pan van het vuur.

3

Knijp het overtollige water uit de gelatineblaadjes en voeg ze toe aan het suikerwater. Roer goed totdat de gelatine volledig is opgelost.

4

Giet de champagne in het gelatinemengsel en roer goed om alles te combineren. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

5

Klop de slagroom stijf in een grote kom. Zorg ervoor dat de slagroom goed gekoeld is voordat je begint met kloppen.

6

Voeg het afgekoelde champagnemengsel toe aan de geklopte slagroom. Vouw het voorzichtig in met een spatel totdat alles goed gemengd is.

7

bedek met plasticfolie en zet de mouse minstens 4 uur, of het liefst een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.

Oesters
8

Open de verse oesters met een oestermes en haal ze los van de schelp. plaats ze op vers ijs of een bedje van grof zeezout om ze recht te houden.

9

schep met een theelepel een kleine hoeveelheid champagnemousse op elke oester.

10

plaats op elke oester een klein beetje kaviaar en garneer met een takje dille.

11

Presenteer de oesters op een mooie schaal en serveer direct. De combinatie van de lichte en luchtige champagnemousse met de zilte smaak van de oesters en de luxe kaviaar zorgt voor een spectaculair en onvergetelijk gerecht.

oester-schelpdier-de-spakenburgse-visspecialist-450×450 20161122_100608

Ingrediënten

 1 dozijn oesters fines de claires
 1 kopje champagne
 ¼ kopje water
 ½ kopje suiker
 2 kopjes slagroom
 4 blaadjes gelatine
 1 potje kaviaar(evt. imitatie)
 1 bakje verse dille

Aanwijzingen

Voor de champagnemousse
1

Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de blaadjes volledig zacht worden.

2

Verhit het water en de suiker in een steelpan op laag vuur. Roer totdat de suiker volledig is opgelost. Haal de pan van het vuur.

3

Knijp het overtollige water uit de gelatineblaadjes en voeg ze toe aan het suikerwater. Roer goed totdat de gelatine volledig is opgelost.

4

Giet de champagne in het gelatinemengsel en roer goed om alles te combineren. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

5

Klop de slagroom stijf in een grote kom. Zorg ervoor dat de slagroom goed gekoeld is voordat je begint met kloppen.

6

Voeg het afgekoelde champagnemengsel toe aan de geklopte slagroom. Vouw het voorzichtig in met een spatel totdat alles goed gemengd is.

7

bedek met plasticfolie en zet de mouse minstens 4 uur, of het liefst een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.

Oesters
8

Open de verse oesters met een oestermes en haal ze los van de schelp. plaats ze op vers ijs of een bedje van grof zeezout om ze recht te houden.

9

schep met een theelepel een kleine hoeveelheid champagnemousse op elke oester.

10

plaats op elke oester een klein beetje kaviaar en garneer met een takje dille.

11

Presenteer de oesters op een mooie schaal en serveer direct. De combinatie van de lichte en luchtige champagnemousse met de zilte smaak van de oesters en de luxe kaviaar zorgt voor een spectaculair en onvergetelijk gerecht.

Notes

Champagne oesters
IngrediëntenAanwijzingen
Bericht delen
  • Twitter
  • Facebook
  • Pinterest
  • Linkedin
Vitello Tonnato!
Broodje pulled zalm

Reacties zijn gesloten

Waar vind je ons:

Winkelhof 99 -2353 Tz Leiderdorp

(tegenover AH)

071 542 0410

Openingstijden

maandag
dindsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag

11:00 – 17:00
9:00 – 18:00
9:00 – 20:00
9:00 – 20:00
9:00 – 21:00
9:00 – 17:00
Gesloten

  • Algemene informatie

    • Algemene voorwaarden

    • Veelgestelde vragen

    • Privacy en cookies

    • Ophalen en bezorging

    • Garantie & Retourbeleid

    • Disclaimer

  • Informatie

    • Visweetjes

    • Haringparty

      Hot
    • Bereidingstijden

Vis van het Hof

Al ruim 20 jaar zitten wij met onze viswinkel in Leiderdorp.
Voorheen onder de naam De Spakenburgse Visspecialist maar tegenwoordig als Vis van het Hof.

Al jaren een begrip in de regio Leiderdorp! 

Contact houden?

Facebook Instagram Email

Copyright © 2022 Visvanhethof.nl – Powered by Bos Bedrijfsadvies

webshop
Bel ons
menu