Paling proeven in Leiderdorp bij De Spakenburgse Visspecialist

Palingpromotie

Komt u op zaterdag 15 april bij De Spakenburgse Visspecialist ook een heerlijk toastje met paling proeven? Het paling-promotieteam deelt die dag overheerlijke toastjes met gerookte paling uit.

Want paling is een oer-Hollandse delicatesse met een unieke smaak, is supergezond en zit boordevol vitamine D en omega 3 vetten. Gerookt, als filet op een broodje of een toastje… iedereen geniet ervan. Dus komt u ook lekker een palinkje proeven bij De Spakenburgse Visspecialist op zaterdag 15 april? U bent van harte welkom!

 

 

 

palingpromotie

Verantwoorde topkwaliteit

Paling is een vis die door goed internationaal beheer en de duurzamekweekmethode verantwoord kan worden gegeten. Door te kiezen voor paling met het keurmerk en blauwe logo van ESF (Eel Stewardship Fund®) draagt u bij aan het in stand houden en bevorderen van de natuurlijke palingstand. Zo blijft paling een oer-Hollandse lekkernij, ook voor toekomstige generaties!

 

Eel Stewardship Fonds

Het Eel Stewardship Fund is opgericht om activiteiten te financieren die bijdragen aan het herstel van de palingstand in de Europese binnenwateren.
Daarbij gaat veel aandacht uit naar de natuurlijke levenscyclus van de paling. Deze cyclus werd in de afgelopen decennia drastisch onderbroken door menselijk handelen. Het fonds wordt onder andere ingezet om glasaal op te vangen op plekken waar zij zelf niet zouden overleven, omdat zij van daaruit het zoete water niet kunnen bereiken. De glasaal wordt vervolgens uitgezet in gezonde opgroeigebieden. Het fonds steunt eveneens Paling Over De Dijk-projecten, waarbij volwassen palingen worden geholpen om veilig terug te zwemmen naar hun paaigronden in de oceaan.