Trots
Zoals elk jaar hebben wij ook dit jaar weer meegedaan aan de Nationale keuring haring snijden.
Wij zijn trots want het resultaat mag er zijn. Wij behaalde als cijfer een 9,7 en dit is een mooie verbetering van de vorige editie, toen we ook meededen en op een 8,6 uitkwamen.
Aan de keuring deden zo´n 170 vakmensen uit heel Nederland mee. hun snijtechniek werd beoordeeld op twaalf onderdelen, waarbij steeds drie punten te verdienen waren. Wij haalde 35 van de 36 punten, en daarmee de bijna maximale score van 9,7.
De keuring was onderdeel van de Nationale Vispiratiedagen 2017 op 27 en 28 maart die werden georganiseerd door het Versplatform.
Scoreverloop
De vakjury heeft vooral gelet op de aanwezigheid van restanten, de aantrekkelijkheid van het eindresultaat en de gebruikte techniek.
Buitenkant Heeft de haring zijn vorm behouden?
- Zijn de helften even lang? Zeer goed!
- Is alle huid verwijderd? Zeer goed!
- Is de buitenkant van de haring intact(geen happen eruit)? Zeer goed!
- Is het zilver onder de huid nog zichtbaar aanwezig? Zeer goed!
- Zitten beide filets nog aan de staartvin vast? Zeer goed!
Binnenkant Is de haring schoon?
- Er zijn geen graatjes zichtbaar of voelbaar? Zeer goed!
- Er is geen buikvlies zichtbaar? Zeer goed!
- Ziet de filet er strak uit? Goed!
- Zijn de anaal- & rugvin verwijderd? Zeer goed!
- Er is geen ‘soep’ aanwezig? Zeer goed!
- Is de staartgraat op de goede lengte? Zeer goed!
Feestelijk
Om dit te vieren met al onze klanten hebben we de Hollandse Haringschotel (24 stukjes)
Tijdelijk in prijs verlaagd. Bestel hem gemakkelijk en snel online!